Over ons

Een nieuw recept proberen, samen koffiedrinken op zaterdagochtend, warm douchen na een koude fietstocht. Geluk zit ‘m in de kleine dingen. Aan Broekhuizen Keukens & Sanitair de taak om jou daar extra van te laten genieten. Van keukens tot badkamers en tegels, we creëren een thuis waar je blij van wordt. Elke dag opnieuw.

Familiebedrijf

Broekhuizen Keukens & Sanitair is een familiebedrijf uit IJsselmuiden. Bijna een eeuw geleden, in het jaar 1926, openden we onze deuren. De heer P. Broekhuizen richtte een agentschap op voor deuren en hout. Dit was de start van ons huidige bedrijf. Na een kleine 20 jaar succesvol te zijn geweest met de verkoop van hout en deuren startte men na de 2e wereldoorlog ook met de verkoop van keukens.

In 1965 werd gestart met de bouw van een nieuwe showroom aan de Ambachtstraat in Kampen.

In 1968 werd het bedrijf overgenomen door zijn zoon de heer TH. Broekhuizen. Een nieuwe wind ging door het bedrijf en het assortiment werd in 1968 uitgebreid met slaapkamerinrichting en in 1971 werd ook met sanitair verkoop begonnen. De verkoop van hout en deuren werd in de loop der jaren steeds minder.

Tot 1994 is de heer Broekhuizen werkzaam geweest en zijn laatste jaren heeft hij zich voornamelijk als commissaris van Broekhuizen bezig gehouden.

In 1997 is het bedrijf overgenomen door de heer en mevrouw Schiphorst de derde generatie in de familie.

2004 was het jaar dat de eerste palen de grond in gingen op onze huidige locatie, waar we een jaar later in 2005 onze deuren openden.

In 2019 is Broekhuizen keuken en sanitair onderdeel geworden van de Habovo Groep. De eigenaar van de groep is Herman Boeve. Herman is de broer van de vorige eigenaresse Marloes Schiphorst. De familiebanden blijven in het bedrijf en zijn we tot op de dag van vandaag een vertrouwd gezicht in de wijde regio.

Voor de hele familie
We zijn een bedrijf ván, maar bovenal vóór de hele familie. Van je nichtje die een nieuwbouwwoning heeft gekocht tot je ouders die hun keuken willen vervangen, iedereen kan bij ons terecht. Ook jij dus. Samen gaan we op zoek naar de keuken, badkamer of vloer van jouw dromen.

Unieke showrooms

Kom inspiratie op doen bij de gezamenlijke showroom van Broekhuizen Keukens & Sanitair en Tegelcentrum Dorgelo. In onze showroom vind je 3000m2 keukens, sanitair en tegels. Kortom alles wat je nodig hebt om een sfeervolle plek te creëren waar je kunt wonen, werken en ontspannen. We nemen je mee in de zoektocht naar jou keuken of badkamer, met een ruime keuze in tegels of natuursteen om het geheel mooi af te werken.

Samen vinden we voor elke smaak een passende stijl.

Onze collega Kloppenburg interieur, een klein eindje verder op in de straat verzorgt de gehele stoffering voor je woon- en/of werkomgeving. In de showroom hebben we een uitgebreid assortiment in raamdecoratie, vloeren, gordijnen, behang en zonnewering. Onze interieuradviseurs helpen je graag met het aankleden van jou woning.

Beide showrooms zijn onderdeel van de HABOVO Groep, één van de grootste afbouwbedrijven van Nederland die landelijk afbouwwerkzaamheden verricht zoals stucadoorswerk, Ytong wanden plaatsen, cementdek- en anhydriet vloeren, egaliseren, schuimbeton, metal stud wanden en systeemplafonds.

Waarom Broekhuizen Keukens en Sanitair?

De keuken of badkamer die je bij Broekhuizen Keukens & Sanitair koopt, is niet zomaar een aankoop. We zorgen samen voor de juiste keuze, waardoor je verzekerd bent van goede kwaliteit en een lange levensduur.

Of het nu gaat om een starterswoning of villa, we kunnen je altijd helpen.

Daarbij sta je er niet alleen voor. Door vragen te stellen, ontdekken we wat jij belangrijk vindt. Het resultaat? Een plek waar je fijn de dag begint, lekker kunt koken voor vrienden en op zondag gezellig een kop koffie drinkt met familie.

Om u goed te adviseren lopen we ons 6 stappenplan door en samen met u gaan we “op reis” om de juiste keuzes te maken.

Hoe werken wij?

Bij Broekhuizen Keukens & Sanitair begrijpen we dat de aankoop van een keuken of badkamer geen alledaagse aangelegenheid is. Daarom werken we samen met u om de juiste keuze te maken, zodat u verzekerd bent van een product van goede kwaliteit en een lange levensduur, ongeacht of u nu een starterswoning of villa heeft. Door uw wensen en behoeften te achterhalen, creëren we een ruimte waar u zich prettig voelt, of het nu gaat om het koken voor vrienden, het beginnen van de dag of het drinken van een kop koffie met familie. Ons stappenplan en onze collega’s helpen u om de juiste keuzes te maken.


Stap 1: Inspiratie opdoen
Vóórdat u een nieuwe keuken koopt, wilt u zich uiteraard eerst uitgebreid oriënteren. Dat doet u om te beginnen waarschijnlijk het liefste thuis, met een lekker drankje op de bank. Wat is er allemaal te koop en wat vind ik mooi? Blader door woonbladen heen of laat u online inspireren op bijvoorbeeld Pinterest.

Onze producten moet u niet alleen zien, maar ook in het echt ervaren. Daarom nodigen wij u uit voor een bezoek aan onze inspirerende showrooms, waar we écht alles hebben.

Stap 2: Showroom bezoeken & Keuzes maken
Bij de aanschaf van een nieuwe keuken komen er vele mogelijkheden en keuzes kijken. Weet u al welke stijl u aanspreekt? Gaat u voor een stenen, houten of een kunststof werkblad? Welke keukenopstelling past het beste in uw ruimte? Welke soorten apparatuur heeft u nodig?

Wij heten u van harte welkom in onze unieke keukenshowroom in IJsselmuiden (vlak bij Zwolle). U kunt ons altijd vrijblijvend bezoeken om inspiratie op te doen. Indien u direct geadviseerd wilt worden, raden we u aan om van tevoren een afspraak te maken.

Wat houdt een afspraak in?
Een afspraak is altijd vrijblijvend. Afhankelijk van uw voorkeuren neemt het gemiddeld 1,5 tot 3 uur in beslag. Onder het genot van een heerlijke kop koffie, thee of zelfs een complete lunch gaat u dan in gesprek met een adviseur. Wij nemen ruim de tijd voor u om al uw wensen te inventariseren, door onze showroom te lopen en u alles te laten zien en voelen. Nadat we uw stijl, materialen en andere wensen op een rijtje hebben gezet, starten we met het ontwerpen van de keuken. Wij doen dat met de nieuwste software waarmee u thuis uw keuken of badkamer in 3D of zelf in VR kunt bekijken.

Ook wordt er voor u een offerte opgesteld die de adviseur met u doorneemt. Dit kan natuurlijk ook in een tweede afspraak zijn. Vol van inspiratie en informatie neemt u de offerte mee om alles thuis nog eens goed door te nemen en te bespreken. Het kan natuurlijk ook zijn dat alles in 1 keer naar wens is.

Hoe kan ik me voorbereiden op een afspraak?
Heeft u foto’s van uw huidige keuken of een plattegrond met de maatvoering? Dan zijn deze van harte welkom. Indien u thuis al inspiratie heeft opgedaan, dan kunt u altijd foto’s, moodboards of andere voorbeelden meenemen om te laten zien wat uw smaak is.

Stap 3: Aankoop
Bij Broekhuizen Keukens & Sanitair geven wij u graag de tijd om rustig na te denken voordat u een handtekening zet onder de offerte. Wilt u toch nog iets wijzigen in het keukenontwerp of zijn er in de tussentijd nieuwe noviteiten die u aan uw keukenontwerp toe wilt voegen? Natuurlijk is dat geen enkel probleem. Uw adviseur neemt graag de tijd om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten.
Wanneer de keuken helemaal naar wens is en de handtekening gezet is, proosten we op de aanschaf van uw nieuwe keuken.

Stap 4: Inmeten en bestellen
Nu de handtekening is gezet, zit het werk er voor u bijna op en kunnen wij aan de slag met het bestellen van uw keuken.
Voordat we uw keuken gaan bestellen, komen we bij u langs om de keuken in te meten. De opgemeten maten worden vergeleken met de tekening van de verkoopadviseur. Tussentijds kunt u uw keuken altijd nog wijzigen.

Als alles helemaal klopt, worden uw aansluittekeningen gemaakt (dit kan in sommige gevallen ook eerder) en kan de keuken besteld worden. Hiervan krijgt u ter controle en bevestiging de complete set toegestuurd en kun u tekenen voor akkoord.

De levertijd van een gemiddelde keuken is ongeveer 12 weken, afhankelijk van het gekozen merk en model én van de levering van onze leveranciers. Wanneer een keuken gemonteerd kan worden is tevens ook afhankelijk van de planning van ons eigen montageteam. Uw keuken wordt een aantal weken voorafgaand aan de montage geleverd in ons verwarmde magazijn, zo is er voldoende tijd om bij te bestellen mocht de levering incompleet of onjuist zijn. In het gehele proces wordt alles meerdere malen gecontroleerd.

Stap 5: Bezorging & montage
Eindelijk is het dan zover, uw keuken of badkamer wordt geplaatst! De bezorging en montage van uw keuken of badkamer wordt gedaan door vakmensen. Het plaatsen is een zeer nauwkeurig werk waarvoor Broekhuizen Keukens & Sanitair een team met ervaren monteurs in huis heeft.

Wanneer de keuken of badkamer geplaatst is, kunnen wij alle verpakkingen, afval en bouwmaterialen meenemen en laten wij de keuken schoon achter. Nadat de keuken of badkamer geplaatst is en onze monteurs vertrokken zijn, kunt u gaan genieten van uw samengestelde droomkeuken of badkamer!

Stap 6: Service & garantie
Bij Broekhuizen Keukens & Sanitair houdt de service niet op wanneer uw keuken geplaatst is. Een keuken wordt dagelijks gebruikt, dus kan het wel eens voorkomen dat er iets stuk gaat of er lekkage optreedt. Geen probleem, want onze (service)monteurs komen graag bij u langs en lossen het op. Ook al is uw ‘Broekhuizen’ Keukens of Sanitair iets ouder, dan nog komen we langs om het probleem te verhelpen.

Met één telefoontje naar onze eigen serviceafdeling wordt de melding in behandeling genomen en maken wij zo snel mogelijk een afspraak om bij u langs te komen. Natuurlijk is het ook mogelijk een servicemelding online te doen.

Wij zijn een CBW-erkende winkel

Kopen bij een CBW-erkende winkel biedt voordelen, maar vooral: meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die jou als consument extra goed beschermen. Hierin zijn alle regels opgenomen die van belang zijn als je iets koopt, bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie. Alle CBW voorwaarden kun je vinden middels onderstaande button. CBW-erkend voorwaarden voor woonwinkels